Astăzi nu prea ne mai gândim la cât de multă VIAȚĂ poartă în sine alimentele ce le consumăm zilnic – gogoși, covrigi, plăcinte, pizza … cafea, cafea, și încă o cafea vă rog …
Omul modern a ajuns să își piardă instinctele primare de la atâta dezvoltare thenologică. E foarte greu pentru o persoană ce se alimentează ”ca toți” să mănânce hrană ”adevărată”.
Comoditatea unui trai modern ne-a dus la aceea că am ajuns să nu mai gătim, să mâncăm din mers, să mâncăm ce-o fi …
Mănânci hrană moartă, dar îți dorești să fii viu?
Sună penibil când citești această întrebare, ești de acord?
Omul în condițiile sale naturale de trai nu s-a gândit niciodată la combinații alimentare și la câtă VIAȚĂ este în hrana sa, deoarece mânca ceea ce era natural să mănânce – alimente ușoare, proaspăt culese din propria grădină, carne se gătea rar – de sărbători sau în ziua de duminică, dulciurile erau și ele cu ciubote roșii …
În zilele noastre nu mai putem să ne bazăm pe faptul că putem mânca orice și continua să fim sănătoși. Belșugul de mâncare ne apără de riscul de a ajunge în situația să fim subnutriți (cum se putea întâmpla uneori în vremurile de demult), totodată ne face să fim mai bolnavi decât sănătoși…
Iată de ce …
Ce înseamnă HRANĂ MOARTĂ?
Se consideră a fi lipsite de VIAȚĂ alimente ca: zahăr, sare, pâine albă, alimente cu coloranți și conservanți, carnea și alimentele prelucrate termic. Sunt considerate alimente fără viață cele congelate, cele fierte mai mult de 30 de secunde, conservele, alimentele păstrate la borcan, saramurile, mezelurile, orice aliment fript, murat.
Ce înseamnă HRANĂ VIE?
Hrana vie este cea ce vine în forma ei primară din natură – fructe și legume crude, verdețuri, nuci și semințe neprăjite, ulei presat la rece, cereale integrale, alge, ceaiuri din plante medicinale, mirodenii, lactate nefierte, nepasteurizate si neafumate, oua, miere si alte produse apicole.
Laptele se consumă numai crud.
În locul dulciurilor se consumă fructe uscate (caise, prune, curmale, smochine), fructe foarte dulci (mango, piersici) și banane, mierea naturală.
Pentru cei care simt nevoia unor alimente grase, se recomandă pasta de susan, avocado, nuca de cocos.
Hrana vie este cea ce nu a fost pregătită la foc, nu a fost uscată la o temperatură mai înaltă de 40°C.
Hrana vie este cea care nu este modificată genetic și păstrează informația veche de sute de ani în genele sale.
Un cartof fiert se strică în două zile, unul viu va încolți.
Ce beneficii pentru sănătate ne oferă consumul de HRANĂ VIE?
Chiar dacă unii dintre noi încă mai au nevoie de dovezi științifice ce confirmă efectele benefice asupra sănătății a alimentelor vii, timpul ne-a demonstrat că cele mai iluminate minți aveau o alimentație preponderent crudivoră sau erau vegetarieni. Sunt o mulțime de exemple de oameni ce debordează de sănătate și vitalitate chiar dacă nu consumă alimente de origine animală.
Studiile medicale au aratat că omul care se hrănește cu mâncare gătită are aproximativ 1 kg de bacterii intestinale, iar cel care folosește exclusiv hrana vie are de câteva ori mai puține.
Ce schimbări vom simți consumând constant HRANĂ VIE?
- alimentele crude vin la pachet cu enzimele necesare pentru propria lor digestie
- dispar afecțiunile digestive – gastrita, pancreatita, constipații sau diaree
- se păstrează greutatea normală fără riscul de a ne îngrășa
- persoana se bucură de energie peste nivelul obinșuit
- se va asigura un pH alcalin în organism
- o stare generală de bine și de euforie naturală printr-un aport sporit de energie
- somnul devine mai odihnitor și mai eficient, în puține ore de somn corpul se reface mai repede si mult mai bine
- hrana vie conferă o atenție sporită în mod natural, neforțat și o gândire limpede
- stresul și tensiunile vieții de zi cu zi își diminuează foarte mult efectele, iar îmbolnăvirile dispar aproape în totalitate
- adepții gătitului fără foc afirmă că acest tip de alimentație dă rezultate uluitoare chiar în cele mai grave boli (precum cancerul sau diabetul), inclusiv bolile autoimune
- ajută la întărirea sistemului imunitar și la păstrarea tonusului fizic si psihic
Cum treci la o alimentație bazată pe HRANĂ VIE?
Dacă argumentele de mai sus v-au convins să optați pentru o alimentație cu hrană vie, atunci trebuie să știți că ați luat o hotărâre înteleaptă! Însă este important să vă atenționăm că schimbarea bruscă de la alimentația modernă spre o dietă preponderent naturală va veni și cu niște simptome nu tocmai plăcute.
În primă fază, organismul nu se va simți confortabil cu noul nostru de alimentație. S-ar putea să observăm că suferim de balonare, digestie mai lentă. Unele persoane observă tendința spre diaree sau chiar constipație. Aceste simptome apar din motivul că pentru a digera alimente naturale este nevoie de enzime, floră intestinală benefică – care încă nu au ajuns la un nivel optim în intestinul nostru.
S-ar putea ca să fiți o persoană ce și-a primit rapid energia din consumul de alimente cu conținut crescut de zahăr, făinoase, stimulente (cafea, băuturi carbogazoase). Așa că ajuns/ă în situația de a fi nevoit/ă să îți iei energia din alimente ce îți oferă nutrienți doar după ce trec prin procesul de digestie, să te simți apatic și lipsit de energie în prima perioadă.
Simptomele variază de la opersoană la alta și depind de câte toxine ați acumulat, de ce fel de viață ați dus până în acel moment. Cel mai bine este să vă adresați unui nutriționist sau măcar medicului de familie, înainte de a face trecerea la hrană vie.
Iar pentru cei ce au avut răbdarea să citească acest articol până la final, avem o veste bună!
În data de 13 martie dăm start unui nou Program DETOX 14 zile împreună cu nutriționistul în cadrul căruia vei putea primi toate recomandările referitor la alimentația sănătoasă în mod ghidat și profesionist. Vrei să începi și tu marea schimbare spre o alimentație sănătoasă ? Dacă răspunsul tău e DA, atunci alătură-te grupului nostru!
Detalii despre eveniment găsești aici sau pe pagina de Facebook.